fbpx
Ce face mai exact purtatul tocurilor picioarelor dumneavoastra?

Ce face mai exact purtatul tocurilor picioarelor dumneavoastra?

Tocurile inalte si dragute sunt cireasa de pe tort in orice ansamblu cu stil. Singura problema este: dor foarte tare. De fapt, uneori dor atat de tare incat nu putem decat sa ne intrebam: sunt tocurile o alegere buna pentru a fi purtate regulat?

Pentru a afla, am intrebat expertii. Doi medici discuta despre ce face exact purtatul tocurilor, picioarelor tale, daca ar trebui purtate frecvent si ce putem face pentru a minimiza durerea.

Picioarele tale pe tocuri

Tocurile pot parea o idee buna, dar daca le porti prea mult iti pot distruge forma piciorului (si alte parti ale corpului, de asemenea). “Tocurile cauzeaza probleme vaste pentru purtatori- nu doar la picioare, dar de asemenea la glezne, genunchi si chiar si spate” , explica chiropodistul Julie Schottenstein. “Tocurile cauzeaza transferarea greutății corporale la nivelul piciorului, ceea ce duce la creșterea durerii în această zonă, denumită metatarsalgie.”

Din nefericire, vestile proaste nu se termina aici. Ea explica faptul ca lasandu-ti greutatea pe varful degetelor poate duce la tumori ale tesutului nervos, dar si la fracturi de stres. De asemenea, face ca genunchii si soldurile sa se deplaseze inainte, ceea ce inseamna ca spatele trebuie sa incerce sa se ajusteze, extinzandu-se inapoi. Tocurile pot pune, de asemenea, presiune asupra degetelor tale si deformarea acestora.

Sunt unele tocuri mai bune decat celelalte?

Da, spune Schottenstein, sunt unele tocuri care sunt mult mai bune pentru picioarele tale decat celelalte. “Cand alegem ce tocuri vrem sa purtam, este bine sa cautam unele de 5 centimetri, sau mai putin si pe cele care au destul spatiu in varf, pentru ca degetele sa nu stea inghesuite, pernita din partea din fata a pantofului fiind importanta in prevenirea durerii.”

Deci nu mai purtam tocuri niciodata?

Nu asa repede, nu sunt doar vesti proaste. Ar putea fi, de fapt, un motiv medical pentru care ar trebui sa purtati tocuri, spune Schottenstein. “Pentru unele probleme ale piciorului, cum ar fi platfusul, purtatul tocurilor joase poate ajuta, pe cand purtatul incaltamintei cu talpa dreapta poate dauna”, explica ea. “Purtand tocuri joase, sub 5 centimetri, puteti ameliora unele disconforturi si puteti ajuta la intinderea fasciei.”

Mai mult:

Daca aveti perechea perfecta de tocuri, care sa se potriveasca cu un anumit outfit, nu este totul pierdut. Ca si multe lucruri distractive din viata, moderarea este cruciala. “Cheia in purtatul tocurilor, in general, este de a o face moderat(3 ore sau mai putin), explica Schottenstein.

Cu alte cuvinte, asigurați-vă că aveți o pereche de pantofi mai confortabili pentru a fi purtati dacă vă așteptați ca seara să continue, fara ca picioarele dumneavoastră sa sufere. Dar, de cele mai multe ori, dacă vă gândiți la sănătatea optimă a piciorului, alegeți un pantof plat, cu spațiu suficient pentru degetele picioarelor, ca sa fiti fericite.

Pantofi cu toc Everlasting Negri

Pret: 109,oo lei

Comanda online de pe Zappatos

Pantofi Camos Argintii 2

Pret: 79 lei

Comanda online de pe Depurtat

Pantofi Bidosa Bej

Pret: 99 lei

Comanda online de pe Depurtat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *